Úzkosti a sebevraždy u dětí (pro třídní učitele)

Jako třídní učitel, učitelka trávíte ve škole se svými žáky velkou část dne, někdy i 8 hodin denně a chcete vědět, zda jsou šťastní. Chcete vytvářet klima a prostředí, které jim i vám umožní zažívat osobní i společnou pohodu. Víte, že úroveň jejich pohody souvisí s výsledky učení, a proto je tento seminář pro třídní učitele šitý přesně na míru pro vás.

Těšíme se na setkání s vámi. V případě zájmu lze objednat jako uzavřený seminář pro sborovnu, kdy můžeme přijet i k vám do školy.

 

1.680 

Kategorie: , Katalogové číslo: 94ce9764-9e2b-cda1-8df4-65b0ca0094a1

Popis

Věnujte si čas

Informace o duševním zdraví žáků a studentů v poslední době jsou až alarmující a prostředí školy, hlavně to, jak se v něm žáci cítí, mají na stav duševního zdraví obrovský vliv. Pedagog, který ví, jak pečovat o sebe a svou  pohodu, může tuto dovednost předávat žákům a být jim tak velkou oporou a vzorem.

Na jaká témata se můžete těšit?

  • Nejčastější otázky z oblasti duševního zdraví.
  • Úzkosti, sebepoškozování, sebevražedné myšlenky.
  • Co dělat v akutních situacích?
  • Sebepéče není nadstandard.
  • Praktické ukázky aktivit pro žáky i pro vás.
  • Wellbeing jako celoškolní záležitost.

Seminář je primárně určen účastníkům, kteří již absolvovali trénink pro třídní učitele. Díky naplněným 6 hodinám (8 vyučovacích hodin) získáte příležitost sdílet s ostatními jak své výzvy a situace, se kterými se setkáváte, tak i společně hledat praktické možnosti a řešení.

Seminář proběhne ve školících prostorách MADIO ve Zlíně. Po celou dobu semináře pro vás zajistíme drobné občerstvení v podobě sušenek a výbornou voňavou kávu.

Kazuistický seminář pro práci třídního učitele ilustrativní obrázek - MADIO
MADIO-voňavá káva

Změna vychází z nás

Duševní zdraví a wellbeing žáků a učitelů jsou spojité nádoby. Pokud se učitel chce postarat o dobré klima své třídy a pohodu svých žáků, je potřeba, aby sám zažíval tuto pohodu a uspokojení sám v sobě. Sebepéče tedy není pro pedagoga nadstavbou, kterou si povolí ve vzácných chvílích volného času, ale měla by se stát nedílnou součásti každodenní rutiny. Vědomá péče o naplňování vlastních potřeb patří k dovednostem, které můžete v rámci tohoto semináře zdokonalovat a techniky a metody dále přenášet na kolegy a žáky.

Tento seminář pro třídní učitele nabízí konkrétní příklady dobré praxe, inspiraci a praktické způsoby pro řešení aktuálních situací ve škole. To vše v tréninkových prostorách MADIO ve Zlíně, protože se již více než deset let v MADIO věnujeme rozvoji, vzdělávání a prevenci rizikového chování. Prakticky denně pomáháme třídním učitelům při práci s jejich třídami.

Kazuistický seminář pro třídní učitele, ilustrativní obrázek - MADIO

Příležitost je tady

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost opět se setkat s kolegy a získat nové pohledy a zkušenosti. Rezervujte si své místo na  semináři  již dnes a zažijte nezapomenutelný a prospěšný zážitek.

Připravili jsme pro vás čas a prostor, kde můžete chytit nový vítr pro vaše dny. Může to být silný proud, který vás přenese přes překážky, ale také osvěžující vánek, díky kterému se uvolníte a podíváte se na věci s klidem a radostí. Po absolvování semináře obdržíte osvědčení.

Seminář se bude konat ve školících prostorách MADIO ve Zlíně. Momentálně není určen nový termín, ale lze tento seminář objednat jako uzavřený kurz pro sborovnu, kdy klidně přijedeme za vámi.

Na setkání s vámi se těší Gabriela Doleželová.